ТОЧКА НА КИПЕНЕ – ДЕБАТИТЕ НА МЕНИДЖЪР 2021

Дата:
07.10.2021 г.
Локация:
Онлайн и МВБУ София
Тема:
ИМАТ ЛИ СМИСЪЛ КВОТИТЕ В БИЗНЕСА?
Вход:
Онлайн и присъствие с предварителна регистрация
За събитието:

Гледайте на живо във Facebook събитието ИМАТ ЛИ СМИСЪЛ КВОТИТЕ В БИЗНЕСА? ТОЧКА НА КИПЕНЕ – ДЕБАТИТЕ НА МЕНИДЖЪР 2021 или в сайта manager.bg.

За присъствие в залата, моля попълнете регистрационната форма. 
Локация: Международно висше бизнес училище София

ТОЧКА НА КИПЕНЕ – ДЕБАТИТЕ НА МЕНИДЖЪР 2021 – нов формат събития, подлагащи на дебатиране актуални и общественозначими теми. МЕНИДЖЪР среща тезите на експерти от различни области по горещи теми, свързани с бизнеса, икономиката, пазара на труда и лидерството.

Формат: Два отбора („за“ и „против“) дебатират по предварително зададена тема. Времетраене между 60 и 90 минути. Участниците в отборите са
хора с будни умове – общественици, специалисти в областта си, активни участници в бизнес живота на България.

Начин на провеждане: Присъствие в залата на провеждане и излъчване на живо онлайн във Facebook страницата на manager.bg и на www.manager.bg.

Правила: Всеки от участниците разполага с определено време, за да изложи своите аргументи в подкрепа на тезата, която защитава. Провежда се и гласуване, в което се включват онлайн зрителите на дебата. По време на събитието те ще могат да подкрепят чрез попълване на онлайн анкета тезата, която считат, че е защитена най-добре в дебата. Победител е отборът, който успее да постигне обръщане на резултата или промяна в по- висока степен в позицията, изразена от зрителите. За първоначални данни по отношение на становището на зрителите се приемат резултатите от предварителна анкета, публикувана седмица преди провеждането на събитието на www.manager.bg.

Тема на втори дебат: 

ИМАТ ЛИ СМИСЪЛ КВОТИТЕ В БИЗНЕСА?

  • ИМАТ СМИСЪЛ в общества, в които стереотипите по отношение на пол, раса и множество социални характеристики създават дискриминация, а оттам неравен старт за развитие, реализация, професионален напредък, размер на възнаграждение. Въвеждането на квоти за жени в управлението на най-големите компании например би могло да промени консервативните модели по отношение ролите на мъжете и жените в семейството, обществото и бизнеса. Имат смисъл и защото подобряват работния микроклимат в компаниите.

  • НЯМАТ СМИСЪЛ, защото това означава допълнителна бюрокрация и защото хората се наемат/издигат заради тяхната компетентност и мотивация, а не защото някой задължава компаниите да осигурят по-добър баланс в екипа. По-важно е да се работи в посока изграждане на толерантна работна среда. Кой по-добре знае от какви хора има нужда компанията – вие като собственик, изпълнителен директор, предприемач, или законодателят, опитващ се да реши културно наложени стереотипи с въвеждане на служебно равенство? Водят ли финансовите и обществените оценки на компаниите до дискриминация от нов вид?

    Какъв е балансът между двете гледни точки? Кои компании осигуряват равенството без нужда от въведени чрез законодателство квоти и какво още може да се направи по отношение на равния старт в професионалната реализация?

Галерия:
Лектори:
МОДЕРАТОР: Илия Темелков
журналист на свободна практика с богат опит в сферата на потребителските технологии
Петър Торнев
директор на Технологичния център на Аксенчър в България
Младен Владимиров
психолог
Захарина Вецева
директор “Корпоративни комуникации и корпоративна социална отговорност” в TELUS International Bulgaria
Саша Безуханова
основател на Българския център на жените в технологиите и MOVE.BG, ангел инвеститор
Програма:
07.10.2021 г.
14:30
15:00
Регистрация на присъстващите гости
15:00
15:10
Откриване на събитието
15:10
16:10
Провеждане на дебат
16:10
16:15
Обявяване на резултати от гласуването по време на дебата
16:15
16:20
Закриване на събитието
Основни партньори::
Присъстващи
Aya Rose
CEO, iArose
Teodora Vasileva
Manager, vtk-oil
Ая Джамбазова
CEO, iArose
Таня Павлова
Финансов мениджър и прокурист, Пайплайф България ЕООД
Цветелина Тасева
CEO, ACC Ltd.
йосиф аврамов
председател на УС, КЦПЕЛ

Календар - Октомври 2022

Пон.
Вт.
Ср.
Четв.
Пет.
Съб.
Нед.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31