ТРЕТИ ГОДИШЕН ФОРУМ "ОТГОВОРНИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ"

Дата:
28.04.2021 г.
Локация:
Онлайн и Международно висше бизнес училище София
Тема:
FMCG & RETAIL: СТОЙНОСТ В ПРОГРЕС
Вход:
Онлайн и присъствие с предварителна регистрация
За събитието:

Гледайте събитието на живо във Facebook ТРЕТИ ГОДИШЕН ФОРУМ "ОТГОВОРНИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ" или в сайта manager.bg.

За присъствие в залата, моля попълнете регистрационната форма. 
Локация: Международно висше бизнес училище София

През 2021 г. стремежът на потребителите към здравословен, безопасен и качествен начин на живот неминуемо ще е сред основните двигатели за още трансформации и иновации сред участниците на FMCG & Retail пазара.

Не само връзката „производител-търговец-краен потребител“ обаче определя динамиката в сектора. Добрите управленски модели, екологичните стандарти, приносът към икономиката, към пазара на труда и към социалната среда ще са водещите вътрешни и външни движещи сили в стратегиите за устойчив растеж на FMCG и Retail компаниите.

В третото издание на форума „Отговорни производители“ на списание „Мениджър“ представители на бизнеса, браншови, институционални и неправителствени организации очертават много по-мащабната картина на влияние, което секторът за бързооборотни стоки има върху икономическата, екологична и социална среда в България.

За кого е подходящо?:

Подходящо за представители на държавните регулаторни органи, браншови организации и потребителски асоциации, производители, търговци, експерти, медии.

Лектори:
Модератор: Доника Ризова
журналист и комуникационен експерт
Васил Василев
директор „Храни свеж асортимент“ и прокурист в Kaufland България
Гepгaнa Димитpoвa
мeниджъp "Kopпopaтивни ĸoмyниĸaции" и Корпоративна социална отговорност в Каuflаnd Бългapия
Николай Колев
изпълнителен директор на Нухелт АД
Даниела Узунова
изпълнителен директор на Данон за България
Атанас Урджанов
председател на Асоциацията на месопреработвателите в България и член на управителния съвет на Съюза по хранителна промишленост
Димитър Митев
главен оперативен директор, "Белла България"
Кирил Вътев
съсобственик и управител на "Тандем-В"
Дарина Стоянова
изпълнителен директор на „Престиж-96“ АД
Цанка Миланова
изпълнителен директор на Българска хранителна банка
Програма:
28.04.2021 г.
10:00
10:30
Регистрация на присъстващите гости
10:30
10:40
Откриване
10:40
11:20
ПАНЕЛ I: Принос към икономическата среда. Добри практики

 

Какво е влиянието на FMCG & Retail и техните основни „подсектори“ върху националната и регионалната икономика, върху възникването на нови работни места и планирането на нови инвестиции в еко- и социално ориентирани бизнес модели.

В първия панел на форума „Отговорни производители“ търсим правилните модели на партньорство между играчите в сектора и разпространението на устойчиви бизнес стандарти.

Основни теми:

     • Пътна карта за устойчиво партньорство на хранителните вериги с български производители и международни брандове в полза на добрите практики и осигуряването на достъп на крайните потребители до качествени продукти.
     • Фокус на сектора върху енергийната ефективност и ограничаване на пластмасата за еднократна употреба.
     • Стратегии за развитие и задържане на кадри в сектора чрез дигитализация на процеси и технологично развитие от една страна, и ангажиращи CSR кампании от друга.

Участници: 

     • Васил Василев, директор „Храни свеж асортимент“ и прокурист в Kaufland България
     • Николай Колев, изпълнителен директор на "Нухелт АД"
     • Атанас Урджанов, председател на Асоциацията на месопреработвателите в България и член на управителния съвет на Съюза по хранителна промишленост
     • Димитър Митев, главен оперативен директор, "Белла България"
     • Дарина Стоянова, изпълнителен директор на Престиж-96

11:20
12:00
ПАНЕЛ II: Храна за милиони: модели срещу разхищението на храна и за правилното ѝ оползотворяване

 

Всяка година в ЕС се изхвърлят 88 млн. т годна храна. Данните за България варират между 670 и 700 хил. т. Подобно количество е достатъчно, за да се осигури храна два пъти на ден в продължение на една година на 1,5 млн. души в нужда. Организацията, която “спасява” годната храна у нас и я предоставя на нуждаещите се, е Българската хранителна банка (БХБ), която работи в тясно сътрудничество с производителите на храни и големите вериги хипермаркети, като им предоставя възможност да дарят годната, но предназначена за изхвърляне храна

Основни теми:

     • Как биха могли да бъдат улеснени и мотивирани производителите на храни да даряват повече от продукцията си в полза на БХБ?
     • По какъв начин държавата може да подпомогне подобна организация – и логистично, и законодателно?
     • Какъв е положителният ефект за бизнеса и обществото от оползотворяването на хранителните продукти по този начин?

Отговорът на тези въпроси ще улесни правенето на отговорен избор и от потребителите, и от производителите.

Участници:

     • Гергана Димитрова, мeниджъp "Kopпopaтивни ĸoмyниĸaции" и Корпоративна социална отговорност в Каuflаnd Бългapия
     • Николай Колев, изпълнителен директор на "Нухелт АД"
     • Цанка Миланова, изпълнителен директор на Българска хранителна банка
     • Даниела Узунова, изпълнителен директор на Данон за България
     • Кирил Вътев, съсобственик и управител на "Тандем-В"

12:00
12:30
ПАНЕЛ III: Потребители в движение

 

Участниците в FMCG & Retail секторите продължават да отговарят на променените от пандемията потребителски нагласи и да се адаптират с прогресивни бизнес модели към тяхното развитие в период на възстановяване. Какви ще са тенденциите в потреблението в следващите години и причините за тях?

Основни теми:

     • Как навлиза на българския пазар тенденцията „достъпен лукс“ (Affordable Luxury), при която потребителите търсят висококачествени продукти без сблъсък с непосилна за доходите им цена.
     • Какво е влиянието на стремежа към здравословно хранене върху развитието на портфолиата на FMCG производителите и асортимента на търговците?
     • Как секторът насочва вниманието към активния начин на живот и стимулира навици за устойчиво потребление сред клиентите – работещи кампании и добри практики. 

Участници:

     • Васил Василев, директор „Храни свеж асортимент“ и прокурист в Kaufland България
     • Николай Колев, изпълнителен директор на "Нухелт АД"
     • Даниела Узунова, изпълнителен директор на Данон за България
     • Кирил Вътев, съсобственик и управител на "Тандем-В"

12:30
12:40
Закриване на събитието
Генерален спонсор:
С подкрепата на:
Медийни партньори:
Присъстващи
Веселка Дулева
проф. Нач отдел Храни и хранене, НЦОЗА
Георги Божилов
Sales, NAFFE
Гергана Тодорова
журналист, списание Черно и Бяло
Даниела Николова
свободна практика, медиатор
Диана Пазаитова
Управляващ съдружник, Fama Consulting
Диляна Попова
гл. експерт, Асоциация на месопреработвателите в България
Дориана Миленква
съветник по Земеделие, Нидерландско посолство
Илиана Беновска
Управител, радио К2
Ирина Белева
старши съветник, Българо-китайска асоциация за бизнес развитие
Николай Николов
Partner | Business Planning and Development , bERS Logistics
Стоян Стоянов
PR Директор, Комуникационна агенция PRoWay
Христо Христов
изследовател, ИИНЧ
йосиф аврамов
председател на ЕС, КЦПЕЛ

Календар - Ноември 2021

Пон.
Вт.
Ср.
Четв.
Пет.
Съб.
Нед.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Предстоящи събития